FOTO: pixabay

S obzirom na to da je Evropska unija nedavno ukinula pomjeranje kazaljki, zemlje koje će se odlučiti za ljetno računanje vremena kazaljke će zadnji put pomjerati u martu 2019. godine.

U nedjelju, 28. oktobra, u 3 sata ujutro završava ljetno i počinje zimsko računanje vremena pomjeranjem kazaljki za jedan sat unazad.

Ljetno računanje vremena završava tako što se pomjeranje za jedan sat unazad, vrijeme u 3 sata ujutro računa kao 2 sata. Zimsko računanje vremena trajaće do posljednjeg vikenda u martu iduće godine.

Podsjećamo, Institut za mjerenje Bosne i Hercegovine pripremio je prijedlog Zakona o zvaničnom vremenu u Bosni i Hercegovini i u proceduri je pribavljanje mišljenja relevantnih institucija nakon čega će tako kompletiran materijal biti upućen Vijeću ministara Bosne i Hercegovine. Prijedlogom će se definisati zvanično vrijeme u BiH, upotreba zvaničnog vremena i način računanja vremena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )