FOTO: srpskainfo.com

Krajem svake godine objavljuju se razna istraživanja koja predviđaju trendove koji će obilježiti godinu pred nama. Stručnjaci tako predviđaju šta će ljude najviše privlačiti u 2021.

Pinterest je društvena mreža koju koristi više od 400 miliona ljudi u potrazi za idejama i inspiracijom na svim poljima od mode i ljepote do uređenja doma i putovanja.

Na osnovu podataka pretraživanja korisnika u proteklih 12 mjeseci, stručnjaci s Pinteresta tako predviđaju šta će nas ove godine najviše privlačiti, odnosno koji će to trendovi obilježiti 2021.

Korisnici Pinteresta sve više pretražuju “nomadska putovanja” koja su zamijenila luksuzne destinacije. U 2021. tako ćemo ići na kratka vikend putovanja, posećivati nacionalne parkove, a za beg iz grada savršene će biti kućice i kolibe u šumama, čija je popularnost posljednjih mjeseci “eksplodirala”.

Spavanje pod zvijezdama, kampovanje i ponovni dodir s prirodom je ono što većinu putnika danas zanima, barem ako se može suditi prema pretraživanju na Pinterestu. Uz navedeno, s obzirom na to da većina više nije vezana za kancelarije, rad na daljinu biće odlična prilika da mnogi spoje prijatno sa korisnim.

I  automobil bi nam ove godine mogao biti mjesto za odmor.  U njemu ćemo se družiti, a služiće nam i kao mjesto za sastanke i gledanje filmova, navodi Avaz.

Naime, korisnici Pinteresta u protekloj godini su pretraživali pojmove kao što su “car date night”, “drive-in cinema”, ali i “car man cave”.

Ukratko, od romantičnih susreta do mjesta koje će nam poslužiti da se nakratko opustimo, auto će nam postati bitan dio načina na koji živimo.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )