FOTO: Glas Srpske

Portparolu Ministarstva inostranih poslova Rusije Mariji Zaharovoj večeras je u Guči, gdje se održava 58. Dragačevski sabor trubača, uručena titula počasnog gosta Sabora.

Priznanje Zaharovoj uručio je načelnik Moravičkog okruga Slobodan Jolović.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije Nenad Popović, tokom obraćanja okupljenima pred početak koncerta Dejana Petrovića i “Big benda”, zahvalio je Rusiji za podršku Srbiji u svim pitanjima.

Zaharova je zahvalila i rekla da joj je velika čast što je večeras u Guči.

“Donijela sam vam iz Rusije veliku, pravu rusku ljubav - od ruskog naroda i rukovodstva. Rusija i Srbija prijatelji zauvijek”, rekla je Zaharova.

Zaharova je u Guču stigla u društvu ministara Ivice Dačića i Nenada Popovića, a dočekali su je brojni građani i trubači.

Ona je na svom profilu na “Fejsbuku” napisala, između ostalog, da je poslije današnjih sastanaka u Beogradu stigla na festival u Guču, koji za četiri dana posjeti pola miliona ljudi, te da su tamo okruženi muzikom, pjesmom, igrom, veseljem i tradicionalnom hranom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )