FOTO: InfoBijeljina

Udruženje građana “Oštra nula” organizuje otvoreni forum “Socijalna (NE)Pravda u BiH”, koji će se održati u srijedu 17. aprila u Socijalnom edukativnom centru – SEC, Ulica Mladena Stojanovića 6, sa početkom u 12 časova.

Na ovom panelu biće riječi o socijalnoj (ne)pravdi u BiH i krizi ljevice, o tome kako je došlo do urušavanja socio-ekonomskog sistema, na šta se možemo fokusirati i pokušati uticati na poboljšanje trenutnog stanja u BiH, najavljuju organizatori.

– Svjedoci smo da svakim danom sve više mladih ljudi, ali i porodica sa djecom napušta državu zbog urušavanja socio-ekonomskog sistema u BiH i odlazak u inostranstvo im predstavlja izlaznu strategiju iz socijalne nesigurnosti. Tome u prilog govori i činjenica da smo prva zemlja po nezaposlenosti u Evropi, a druga u svijetu. U posljednjih pet godina BiH je ostala čak bez 349.000 stanovnika, odnosno bez 11.4 odsto populacije. Broj stanovnika BiH mlađih od 15 godina najviše se smanjio i to za 32.5 odsto. Radno sposobno stanovništvo spalo je sa 2.59 miliona na 2.39 miliona- poručuju iz “Oštre nule”.
Takođe, biće predstavljeno i istraživanje “Životne priče radnih migranata iz BiH: Balkanski diskurs, liminalnost i integracija”, koje je objavljeno u Journal of Balkan and Near Eastern Studies, a čiji autori su: Dalibor Savić, Anđela Pepić i Duško Trninić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )