FOTO: Nezavisne

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da izbor Tonina Picule iz Hrvatske za izvjestioca EU za Srbiju predstavlja jasan znak da od puta Srbije ka EU nema ništa.

"Postaviti Piculu za izvestioca parlamenta EU za Srbiju i očekivati da bude objektivan je kao da od hrvatske Vlade očekujete da se izvini za zločine počinjene nad Srbima u –Oluji'", rekao je Vulin.

Navodeći da, ipak, "u svakom zlu ima i nekog dobra", Vulin je istakao da je izbor Picule za izvjestioca, od čijeg mišljenja zavisi nastavak puta Srbije ka EU, jasan znak da od tog puta nema ništa i da EU Srbiju želi u svojim redovima kao Hrvatska Srbe u Vladi i Saboru, saopšteno je iz Kabineta potpredsjednika Vlade Srbije.

"Srbi, šta vam nije jasno?", upitao je Vulin povodom izbora Picule za novog izvjestioca Evropskog parlamenta za Srbiju, prenosi Srna.

Picula je član Progresivne alijanse socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu i na funkciji izvjestioca za Srbiju zamijeniće Vladimira Bičkika iz Evropske narodne partije.

Izvjestioci u Evropskom parlamentu su, između ostalog, odgovorni za pisanje izvještaja o stanju u državama kandidatima o kojima se prvo razmatra na sjednici Odbora za spoljne poslove, a potom i na plenarnom zasjedanju Evropskog parlamenta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )