FOTO: RTV Doboj

Poslanica SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Sanja Vulić izazvala je danas burne reakcije odgovarajući na pitanje da li poslanici zaslužuju platu od 5.000 KM.

– Ja vama nisam kriva što ste vi novinar i što ste možda nezadovoljni svojom platom. Ja vas ne vrijeđam, ja sam birala svoj poziv. Ja sam poslanik. Zakon je definisao toliku platu. Ja da sam željela manju platu, ja bih se bavila nečim drugim – izjavila je Vulić navodeći da je “novinarstvo njena nesuđena ljubav” i da će se “možda baviti istraživačkim novinarstvo kad izađe iz  ovih voda”.

Podsjećamo, državni parlamentarci danas su raspravaljali o prijedlogu da im se ukinu paušali koji iznose 700 KM, što je poslanica Vulić ocijenila “čistim politikanstvom”.

– Odricanje od 700 KM paušala i formiranje nekakvog fonda je za mene neprihvatljivo jer se postavlja pitanje na koji način ćemo iskontrolisati tok tog novca i da li će doći do građana kojima je potreban – rekla je Vulićeva novinarima, a video ove izjave možete pogledati OVDJE . 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )