FOTO: srpskainfo.com

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, na svečanosti povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, da su budući oficiri odlučili da služe otadžbini i da svojim znanjem, vještinom i snagom svog morala i rodoljublja štite nezavisnost i slobodu Srbije.

– Od čuvanja svoje zemlje nema važnijeg zadatka. Vi slijedite putokaze naših velikana, koji su, kroz burna istorijska vremena sa barjakom slobode, predvodili sprsku vojsku, ne pitajući kolika je snaga neprijatelja, jer su znali da ne može biti veća od njihove ljubavi prema slobodi i srpskoj otadžbini – rekao je Vučić na svečanosti ispred Doma Narodne skupštine.

Poručio je da su danas roditelji, braća i sestre najmlađih oficira veoma ponosni na njih.
– Vojna akademija je tokom 168 godina svog postojanja bila stub i tvrđava nepokolobljive i nesalomive odbrane Srbije. U njoj su školovane brojne generacije oficira – rekao je Vučić.

Kako je istakao, razvoj, modernizacija, opremanje i naoružavanje Vojske Srbije spadaju u prioritetne zadatke.

– Danas ćete prvi put na nebu Srbije a u vašu čast dragi kadeti, moći da vidite i tri ‘”miga 29” kako zajedno lete i naše “galebove” i naše “orlove”. Uz iskrenu posvećenost svih zemalja u regionu moguće je ostvariti nove odnose i trajni mir kao maksimalnu vrednost – podvukao je predsjednik Srbije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )