FOTO: Nezavisne

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Rašku.

On se poslije dramatičnih scena u Kosovskoj Mitrovici i upada jedinica Rosu, koje su kulminirale ranjavanjem Srbina od strane albanskih specijalaca, odlučio da se hitno sastane s predstavnicima srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.
 
Prije njega u Rašku su doputovali ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.
 
Vučić se na taj potez odlučio nakon što su specijalne jedinice kosovske policije ponovo jutros upale u sjeverni deo Kosovske Mitrovice, a u Zvečanu je teško povrijeđen Srbin, Srećko Sofronijević, koji je upucan s leđa.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je po dolasku u Rašku prije sastanka sa predstavnicima Srba na sjeveru KiM da je povodom današnjih dešavanja kontaktirao specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka
 
"Čekam da se sretnem sa Srbima sa Kosova. Kontaktirao sam Miroslava Lajčaka, rekao mu šta mislim i završio razgovor. Mislim da su Srbi bili najuznemireniji", kazao je Vučić za TV Prva, prenio je b92 na svom sajtu.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )