FOTO: srpskainfo.com

Mi imamo dovoljno vakcina, ali nemamo dovoljno vakcinisanih, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslije sastanka sa mađarskim kolegom Viktorom Orbanom.

On je napomenuo da mu je, na početku pandemiju, Orban posavjetovao da medicinsku opremu nabavi u Kini.
 
– Od Mađarske smo dobili pomoć i to ne zaboravljamo. Brzo smo radili i obezbijedili vakcine za sve ljude. Imamo ih i danas pa ćemo da pomažemo i afričke zemlje. Imam strah jer vidim kako se situacija polako razvija u drugim zemljama i plašim se kraja ljeta.

– Imamo mi bolnice, vakcine, opremu, ali plašim se za ekonomiju – kaže predsjednik.
 
– Sjedeli smo Babiš, Orban, Pelegrini i ja i počela je priča oko kovida. Onda sam se ponovo vidio sa Orbanom, tada nismo imali medicinsku opremu, respiratore prije svega, Orban mi je tada rekao “idi u Kinu, to je jedini način da se spaseš, samo požuri”. To smo i uradili, a dobili smo i tokom pandemije od Mađarske opremu. Da nije bilo Orbanovih savjeta, koga smo tada slušali i Babiš i ja, ne bismo obezbijedili smo sve što je potrebno – kaže Vučić, prenosi Blic.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )