FOTO: srpskainfo.com

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u selu Kotraža kod Lučana da je “veoma zabrinut zbog situacije na Kosovu” i dodao da “jedini veliki problem” vidi u onome što nam, kako je rekao, “donekle Albanci, a donekle dio svijeta nameće na Kosovu”.

– To mi je noćna mora, to mi je najveća muka, sa tim ležem, sa tim se budim, a ne spavam mnogo. To mi je najveća muka zato što znam koliko smo se borili da sačuvamo mir i stabilnost – rekao je Vučić obraćajući se mještanima Kotraže uoči lokalnih izbora u Lučanima raspisanim za 16. decembar.

On je kazao da ne razumije da bilo ko u svijetu može da odobri formiranje kosovske vojske, koja je kako je naveo, “u potpunoj suprotnosti sa svim međunarodnim aktima”, ili da se prave da to ne vide.

– Nećemo udarati u ratne bubnjeve, ali nikome nećemo dozvoliti da progoni i ponižava srpski narod na Kosovu. I to im govorim danas, uoči formiranja njihove vojske na Kosovu”, rekao je Vučić, prenosi Beta.

Lider naprednjaka je naveo i da vlast u Srbiji želi sve probleme da rješava na miran način.

– Nemojte da pomislite da sam zbog ovih teških reči slab. Ja nisam kao neki koji su izgovarali teške reči, a posle brže bolje pobegnu i svoju decu sklone od Londona do Njujorka, a njih nema nigde – rekao je Vučić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )