FOTO: InfoBijeljina

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik apsolutno u pravu kada je rekao da nije fer najnovija odluka Ustavnog suda BiH u vezi sa poljoprivrednim zemljištem u Republici Srpskoj, navodeći da bi nakon poljoprivrednog zemljišta išli na šume da Srpska ostane bez bilo kakvog prirodnog bogatstva.

Vučić je rekao da bi poslije toga išli na škole, vrtiće, na Crkvu i "ko zna šta im je sve u planu".

Predsjednik Srbije istakao je da je Dodik u pravu i što je reagovao u vezi sa tim što nije pozvan na nedavnu formalnu večeru u Brisel, podsjetivši da kada je bio predsjedavajući Predsjedništva BiH, nikada nije mogao da ode u Brisel sam, već su pozivali sve članove. "Sada kada Dodik nije predsjedavajući - onda može i samo /Željko/Komšić", konstatovao je Vučić.

Govoreći o napadu koji se na njega kao premijera desio u Potočarima 11. jula 2015. godine, Vučić je sinoć za TV "Hepi" rekao da u vezi sa tim nikada niko nije uhapšen, ali i da niko sa Zapada nikada nije ni pitao, niti se interesovao dokle je stigla istraga.

"Zamislite šta bi se desilo da se to dogodilo ovde njihovom zvaničniku?", upitao je Vučić.

Kada je riječ o posjeti ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua Beogradu, Vučić kaže da je od njega čuo da je Srbija jedna od rijetkih slobodnih i slobodarskih zemalja.

"I kineski ministar je pre nekoliko dana rekao da ceni Srbiju jer je mala zemlja, a donosi svoje odluke. To je ono što u političkom smislu smeta mnogima, jer smo mi mala zemlja, ali u granicama koliko je to moguće donosimo samostalno odluke i o tome odlučuju građani Srbije", naveo je Vučić.

Govoreći o izborima, on je dodao da su sljedeći izbori sudbinski i da su mu to posljednji izbori na čelu SNS-a. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )