FOTO: Srpska Info

Vodostaj rijeke Une u Kostajnici je u stalnom porastu i prema posljednjim mjerenjima iznosi 328 centimetara, zbog čega će u toku popodneva na području ove lokalne zajednice biti proglašene mjere redovne odbrane od poplava, rekao je portparol opštine Aleksandar Pašić.

– Redovne mjere odbrane od poplava proglašavaju se kada vodostaj ove rijeke dostigne kotu od 340 centimetara, a, s obzirom na to da nivo Une uzvodno od Kostajnice konstantno raste, očekujemo da će ova kota biti i premašena – rekao je Pašić.

On je rekao da je rječica Strigova izlila u selu Mrakodol i odsjekla pet domaćinstava, dok su potoci Tavija i Bubnjarica ostali u svojim koritima.
Prema njegovim riječima, u Kostajnici je palo 47 litara kiše po metru kvadratnom.

Pašić je rekao da opštinska Civilne zaštite raspolaže dovoljnim količinama opreme i materijala, te da je na današnjem sastanku sa direktorom Republičke uprave Civilne zaštite Milom Međedom dogovoreno da se u toku dana dopremi još 1.000 vreća sa pijeskom.

On je dodao da Štab za civilnu zaštitu stalno zasjeda i da se prati situacija na području opštine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )