FOTO: Standard

Starije verzije Androida i iOS operativnih sistema od danas više neće imati pristup aplikaciji Vocap koja je u vlasništvu Fejsbuka.

Kako je saopštila kompanija, taj potez je neophodan zbog zaštite bezbednosti korisnika, prenosi BBC.

Pametni telefoni, koji koriste android verziju 2.3.7 i starije verzije, kao i ajfoni IOS8 i stariji neće više moći da koriste Vocap, a navodi se da će većina korisnika ipak moći da koristi svoje operativne sisteme nakon što ih ažurira.

Ipak, određeni uređaji poput ajfon 4s, koji podržavaju jedino operativni sistem iOS 7, više neće biti kompaktibilni sa aplikacijom.
– Vocap nije imao drugog izbora kako bi usluga ostala bezbjedna, ali istovremeno se suočava sa neprijatnom nuspojavom, odnosno, činjenicom da aplikacijia više nije kompatibilna sa starijim pametnim telefonima – rekao je analitičar ČS Insajta Ben Vud.

Aplikacija Vocap je četvrta najčešće preuzimana aplikacija decenije, i ona je prvi put još 2017. upozorila svoje korisnike na promjene koje ih čekaju u budućnosti.

– Ovo je posljednja u nizu odluka nakon što je aplikacija za razmjenu poruka prestala da radi na brojnim uređajima još 2016. godine, te na svim Vindouz telefonima od 31. decembra 2019. godine – izjavio je portparol kompanije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )