FOTO: null

Restriktivne mjere širom Evrope uslovile su da vlade mnogih zemalja daju instrukcije svima koji budu nosili kostime Djeda Mraza da drže distancu i da nose maske.

Vlasti zemalja Evropske unije se trude da omoguće građanima da u krugu porodice dočekaju Božić i ublaže restriktivne mjere tako što će dozvoliti da pet osoba bude prisutno u jednom domaćinstvu za Božić, koji većina Evropljana slavi 25. decembra, piše Rojters.

Mnogi će da otkriju planove ove nedjelje i razmišljaju na sličan način, a to je da ograniče broj ljudi na porodičnim okupljanjima, dok su neki festivali otkazani, poput njemačkog božićnog marketa ili Parade mudrih u Španiji, navodi Rojters.

Belgijski premijer Aleksander de Kro je zabrinut zbog trećeg talasa koji bi mogao da uslijedi, nakon što je drugi počeo da slabi.

– Ili ćemo prekinuti treći talas za Božić ili će treći talas početi tog dana – rekao je De Kro, koji planira da slavi samo sa suprugom i dvoje djece.

Belgijska vlada je čak pisala Svetom Nikoli, odnosno, kako na Zapadu zovu ovog sveca, Djedu Mrazu, koji šestog decembra tradicionalno dijeli poklone djeci.

– Djede Mraze, drži distancu, peri ruke redovno i nosi masku kada je to neophodno – piše u saopštenju belgijske vlade.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )