FOTO: undefined

Lična i rekreativna putovanja nastaviće se u drugoj polovini godine, kada se ponovo otvore granice za turiste koji žele da ponovo budu slobodni i da se ujedine sa rodbinom i prijateljima, izjavio je izvršni direktor Međunarodne asocijacije za vazdušni prevoz Aleksandar de Žunijak.

On je rekao da će putnički avio-saobraćaj biti relativno rijedak u odnosu na 2019. godinu, ali da će biti bolji nego polovinom prošle godine.
 
– Vjerovatno će doći do promjene u vazdušnom saobraćaju nakon maja ili juna ove godine. Mi u Asocijaciji već radimo sa državama na dizajnu i planiranju protokola i planova za otvaranje granica – istakao je De Žunijak.
 
Prema riječima De Žunijaka, sektor za lična putovanja će se brzo oporaviti, ali će sektoru za poslovna putovanja za oporavak biti potrebno još između 12 i 18 mjeseci, javila je Raša tudej.
 
On je naglasio da postoji velika potražnja kada se radi o avio-prevozu, ali da su vlasti zemalja i dalje oprezne i ostaju u stanju pripravnosti zbog novih sojeva virusa korona.
 
Asocijacija želi da sarađuje sa 33 zemlje i teritorije širom svijeta na otvaranju granica i međunarodnim letovima.
 
De Žunijak predviđa da će se azijsko-pacifički region prvi oporaviti kada je riječ o vazdušnom saobraćaju, uz napomenu da oporavak vjerovatno neće biti jednak svuda i da sve zavisi od individualnih odluka država o otvaranju granica, kao i načina testiranja i procesa vakcinacije.  
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )