FOTO: srpskainfo

Bilo je strašno. To je kao gledanje horor filmova. Dobili smo dojavu oko 5.50 ujutro. Izvlačili smo mrtve, bilo ih je više od 10.

Autobus se zabio u kanal i čitav prednji dio autobusa se zabio do polovine autobusa. Autobus je izgledao kao da je, recimo, udario u zid. Jedan vozač je izletio kroz šoferšajbnu, a drugi je bio u autobusu. Ovako nešto nisam doživio otkako sam vatrogasac, a imam 60 godina, rekao je Ivan Ivančan, komandir DVD Breznički Hum, čija je ekipa sa četiri vatrogasca i četiri vozila među prvima na mjesto nesreće u Hrvatskoj.
 
Kako je potvrđeno na konferenciji za medije, 11 osoba je poginulo na licu mjesta, jedna u bolnici, pa povrijeđene su 43 osobe.
 
– Bilo je dosta ekipa Hitne pomoći, došli su vatrogasci, policija, došli su pripadnici JVP Novi Marof, DVD Кomin. Кasnije je na mjesto nesreće došlo još članova našeg DVD tima. Učinili smo sve da izvučemo nastradale i nastradale – rekao je Ivan Ivančan, još uvijek pod utiskom teške nesreće.
 
Nesreća se dogodila oko 5.40 sati na 62. kilometru autoputa A4 u pravcu Zagreba između Jareka Bisaškog i Podvorca. Autobus poljskih registarskih oznaka izletio je sa puta.
 
Tim povodom se na Tviteru oglasio poljski premijer Mateuš Moravjecki koji je izrazio saučešće porodicama žrtava i otkrio da u u autobusu bili hodočasnici koji su išli na Međugorje.
 
– Jutros je u tragičnoj nesreći poljskog autobusa u Varaždinu u Hrvatskoj poginulo 11 osoba, a 34 su povrijeđene i hospitalizovane. To su hodočasnici koji su išli u Međugorje. Želim da prenesem najdublje saučešće porodicama nastradalih – napisao je Moravjecki.
 
Hiljade vjernika svake godine posjećuje mjesto “Gospinog ukazanja” na Međugorju, iako Vatikan nikada nije službeno priznao ovo mjesto kao svetilište.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )