FOTO: radiosarajevo.ba

- Zamjenik ministra komunikacija i transporta u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Saša Dalipagić i ambasador Sjeverne Makedonije u BiH Ekrem Ebibi razgovarali su danas u Sarajevu o unapređenju vazdušnog saobraćaja između dvije zemlje, s mogućnošću uspostavljanja avionske linije Sarajevo-Skoplje.

Dalipagić i Ebibi saglasili su se da sve aktivnosti u vezi sa uspostavljanjem avionske linije između Sarajeva i Skoplja budu pokrenute što prije i da se započnu pregovori s kompanijom koja bi našla interes za uspostavljanje ove linije, saopšteno je iz resornog ministarstva. 

Dalipagić je Ebibija informisao da je još 2006. godine između Savjeta ministara i Vlade tadašnje Makedonije potpisan i ratifikovan Sporazum o pružanju vazduhoplovnih usluga. 

Međutim, kasnijim stupanjem na snagu Multilateralnog sporazuma između Evropske zajednice i zemalja zapadnog Balkana o uspostavljanju Zajedničkog evropskog vazdušnog prostora /ECAA/, taj sporazum je postao važeći za obavljanje aviosaobraćaja između ove dvije zemlje, a prethodni sporazum se više ne primjenjuje. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )