FOTO: null

Uragan Irma stigao je do Floride, donoseći snažne vjetrove i obilne padavine. Centar uragana pogodio je ostrva na jugu. Meteorolozi upozoravaju – najgore slijedi.

Irma se vratila u kategoriju četiri, a prvo su pogođena ostrva na krajnjem jugu Floride, saopštio je Nacionalni centar za uragane.

Više od 565.000 domova ostalo je bez struje, javlja BBC.

Nivo mora se već podigao, a velika oluja se očekuje, piše BBC. 

Jakom kišom pogođen je Majami Bič, a nevjerovatni snimci obišli su društvene mreže.

“Najgori vjetrovi tek dolaze“ saopštio je Nacionalni meteorološki centar. 

Centar uragana bi sada kako se pomjera trebalo da pogodi grad Sent Pitersburg na Floridi, a ukoliko nastavi da se kreće preko tople vode Meksičkog zaliva, mogao bi da povrati snagu prije nego što ponovo udari na kopno.

Inače, upozorenja su izdata i za tornada, a prvo je tornado primjećen u Fort Lauderdejlu. 

Američki predsjednik Donald Tramp upozorio je sve ljude koji se nađu na predviđenoj putanji uragana Irma da se moćnoj oluji "sklanjaju s puta" i da ne brinu za svoje stvari jer su "stvari zamjenjive, ali životi nisu". 

Irma je najsnažniji uragan u istoriji mjerenja na Atalntiku, ali nikako nije prvi koji je pogodio Floridu. Irma je nekoliko puta veća i opasnija, čak se navodi da su otkazali instrumenti za mjerenje brzine vjetra. 

Inače, policija okuga Pasko apelovala je na građane Floride da ne pucaju na Irmu jer to neće natjerati uragan da se okrene nazad. 

Razorna moć uragana Irma dovela je do toga da se voda na obali Bahama povuče znatno više nego inače, otkrivajući muljevito dno.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )