FOTO: null

Panevropska agencija agencija za kontrolu vazdušnog saobraćaja Eurokontrol pozvala je avikompanije da budu na oprezu u istočnom Sredozemlju zbog mogućih vazdušnih udara u Siriji u naredna 72 sata, prenosi Rojters.

Kako se navodi u saopštenju Agencije u tom periodu bi mogle biti upotrebljene rakete vazduh-zemlja kao i/ili krstareće rakete, kao i da postoji mogućnost povremenih ometanja opreme za navigaciju.

U upozorenju Eurokontrola ne precizira se porijeklo eventualne raketne prijetnje.

Treba pažljivo razmisliti kada se planiraju letovi u području istočnog Sredozemlja i Nikozijskog područja, navela je Agencija i dodala da se pod regionom Nikozije podrazumevaju Kipar i okolne vode.

Kontrole vazdušnog saobraćaja u Velikoj Britaniji, Francuskoj, SAD i Njemačkoj ranije su izdale upozorenje da se ne leti iznad vazdušnog prostora Sirije.

Američki predjsednik Donald Tramp i zapadni saveznici razgovaraju o mogućoj vojnoj akciji, kako bi se kaznio sirijski predsednik Bašar el Asad zbog navodnog napada hemijskim oružjem u subotu u Dumi.

Na oprez za letove u blizini Sirije upozorila je i ruska Agencija za vazdušni saobraćaj Rosaviacija, koja je aviokompanijama savjetovala da budu maksimalno oprezne ako planiraju letove u Istočnom Sredozemlju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )