FOTO: nezavisne.com

Čovjek iz Alabame preminuo je zbog posljedica srčanog udara nakon što su 43 bolnice odbile da ga prime na odjeljenje intenzivne njege, zbog popunjenosti kapaciteta usljed koronavirusa.

Kada je Rej DeMonia prošlog mjeseca imao srčani udar, njegova porodica iz Alabame sa nestrpljenjem je čekala obližnju bolnicu sa slobodnim prostorom na odjeljenju intenzivne njege.
 
Ali u državi u kojoj su infekcije koronavirusom i nevakcinisani pacijenti preplavili bolnice posljednjih mjeseci, pronalaženje raspoloživog kreveta za intenzivnu njegu bio je pravi izazov.
 
Toliko je bilo teško, napisala je njegova porodica ovog mjeseca, da je bolnica u njegovom rodnom gradu Kalman kontaktirala 43 bolnice u druge tri države i niko nije bio u mogućnosti da mu pruži potrebnu njegu.
 
DeMonia, koji je na kraju prebačen u bolnicu u Misisipiju, umro je 1. septembra u 73. godini.
 
Njegova kćerka Raven DeMonia rekla je za "The Washington Post" da je bilo "šokantno" kada je porodici rečeno da desetine odjeljenja intenzivne njege ne mogu da liječe njenog oca.
 
"U čast Reja, molimo vas da se vakcinišete ako niste, u pokušaju da oslobodite resurse za hitne slučajeve koji nisu povezani sa kovidom", poručila je njegova porodica.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )