FOTO: Pixnio

Kalifornijska policijska uprava Long Biča uhapsila je 46-godišnjeg muškarca zbog navodnog usmjeravanja "lasera velike snage" i ometanja više aviona gotovo godinu dana.

Službenici za sprovođenje zakona pokrenuli su operaciju 18. januara uz pomoć Federalne istražne kancelarije (FBI) i ušli u trag osumnjičenom, identifikovanom kao Mark Alen Barger, dok je napuštao svoju rezidenciju u bloku 1600 u ulici Silva, navodi se u saopštenju policijske uprave.
 
Policija je rekla da je Barger više puta koristio laser velike snage kako bi ometao komercijalne avione, privatne avione, pa čak i helikopter FOX-a oko aerodroma Long Bič.
 
"Tokom proteklih nekoliko sedmica službenici i detektivi LBPD-a istraživali su višestruke incidente u kojima je laser velike snage korišten za ometanje helikoptera FOX-a, komercijalnih i privatnih aviona u blizini aerodroma Long Bič. Kroz brojne incidente, piloti FOX-a zaključili su da je opšte područje iz kojeg je došao laser otprilike 1500-1600 blok Ulice Silva u Long Biču", prenosi "IB Times".
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )