FOTO: Srpska Info

Iako je u cijelom regionu i evropi pandemija virusa korona, u Tutnjevcu kod Ugljevika je danas nastavljena izgradnja infrastrukture, asfaltiranjem pristupnog puta i parkinga ispred novosagrađenog Doma za stara lica koji je otvoren u ovoj sedmici.

Gradilište je posjetio načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je rekao da se za asfaltiranje ukupno 720 kvadrata izdvajilo  50.000 KM.

– Ovo je još jedan vid pomoći iz budžeta opštine Ugljevik koja u potpunosti finansira asfaltiranje pristupnog puta, a 70 odsto od vrijednosti finansira parking prostor. Ovo je prvi Dom za stara lica na području naše opštine i mi smo investitora finansijski podržali, sa 20.000 KM za gradnju objekta koji je koštao više od milion KM – rekao je Perić.

On je izrazio zadovoljstvo jer na području opštine Ugljevik nema zaraženih od virusa korona i najavio da će se pomoći privrednicima koju su pogođeni mjerama sprečavanja širenja zaraze od ovog opakog virusa.
– Najbitnije je da nemamo zaraženih od virusa korona, i treba da se i u narednom periodu pridržavamo propisanih mjera kako bismo spasili živote svih nas. Na području opštine Ugljevik trenutno 70 radnji ne radi, a ukupno 150 radnika je bez posla, zato ćemo finansijski pomoći svima njima iz lokalnog budžeta u skladu sa svojim mogućnostima –  naveo je Perić.

Vlasik Doma Lazar Milošević zahvalio se načelniku Periću na podršci, i rekao novinarima da je počeo sa radom u toku ove sedmice.

– Trenutno imamo 13 korisnika, i pridržavamo se mjera koje su propisali Republički i opštinski Štab za vanredne situacije i na taj način štitimo naše korisnike – objasnio je Milošević.

On je izrazio očekivanje da će se ubrzo i uspiješno završiti borba portiv korona virusa kada će i ovaj dom popuniti svoj kapacitet od ukupno 43 kreveta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )