FOTO: jutarnji.hr

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i rukovodstvo Republike Srpske sastaće se u srijedu, 4. avgusta, u Busijama kod Batajnice gdje će biti obilježena 26. godišnjica progona Srba u operaciji "Oluja".

Razgovaraće o aktuelnoj stiuaciji u BiH koja se zakomplikovala nakon što je Valentin Incko nametnuo zakonska rješenja kojima se "zabranjuje negiranje genocida". Narodna skupština Republike Srpske odbacila je ove zakonske odredbe na posebnoj sjednici održanoj u petak.
 
Vučić je istakao da "s pažnjom prati dešavanja u Sarajevu i Banjaluci".
 
"Plašim se da je atmosfera u BiH najuzavrelija još od okončanja rata i potpisivanja Dejtonskog sporazuma", rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon prijema za mlade sportiste sa Kosova i regiona u Palati 27. jula.
 
Istakao je da "Srbija želi mir i zato će izaći s konkretnim prijedlogima kako da sa Bošnjacima vode dijalog".
 
"Moramo da pokušamo da izgradimo bratske odnose u budućnosti. Vreme je da pokušamo da u narednih pet, deset ili 15 godina uspostavimo najpre prijateljske, a zatim bratske odnose. Ako to ne postignemo, bićemo podjednako krivi", rekao je tada Vučić.
 
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će rukovodstvo Republike Srpske na predstojećem sastanku u Beogradu upoznati predsjednika Srbije o posljednjim dešavanjima u BiH, kao i o mogućnosti da se Republika Srpska približi inicijativi "mini-Šengen", odnosno "otvoreni Balkan", pišu "Večernje novosti".
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )