FOTO: Kurir.rs

U sjevernoj Kosovskoj Mitrovici začule su se sirene za uzbunu, saznaje RTS. Jedinice ROSU upale su na teritoriju sve četiri srpske opštine na sjeveru Kosova i Metohije, javlja Radio-televizija Srbije. Kako javlja Tanjug, uhapšena su tri Srbina, pripadnika kosovske policije. Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, naredio je punu borbenu gotovost Vojske.

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, rekao je da su jedinice ROSU, naoružane do zuba, upale na sjever KiM “sa ciljem da zastraše i izazovu paniku uz hapšenja koja je prethodnih dana najavljivao predsjednik Aleksandar Vučić.”

– Jutros oko šest sati, specijalne jedinice ROSU upale su iz tri pravca na sjever KiM, na teritoriju sve četiri opštine, sa ciljem da zastraše, izazovu paniku uz hapšenja koja smo najavljivali i o kojima je govorio predsjednik prethodnih dana, da stvore nemoguću klimu za Srbe na KiM – rekao je Đurić za Tanjug.

Dodao je da je upad učinjen “uz saglasnost djela međunarodne zajednice i veliku sramotu Kvinte”.

– Danima smo upozoravali da se priprema ovakav scenario i hapšenja Srba, Država Srbija je pozivala da se spriječi ovakav scenario zato što ovo predstavlja igranje mirom na teritoriji naše južne pokrajine – istakao je Đurić.
On je dodao i da su se čuli pucnji i da postoje informacije o uhapšenima.

TV most javio je da je uhapšen jedan pripadnik KPS-a srpske nacionalnosti u naselju Bošnjačka Mahala, u zgradi zvanoj “Beograđanka”. Takođe, u Zubinom potoku uhapšen je još jedan pripadnik KPS-a srpske nacionalnosti. Do sada je, prema nezvaničnim informacijama Tanjuga, uhapšeno troje Srba.

Veliki broj građana okupio se na glavnom trgu u Kosovskoj Mitrovici, a sirene za uzbunu čuju se već sat vremeena.

RTS javlja da je “Srbije pokrenula intenzivne diplomatske aktivnosti”.

Ministarstvo unutrašnjih poslova stavilo je u stanje pune pripravnosti specijalne i posebne jedinice policije povodom upada jedinica ROSU na sjever Kosova i Metohije, potvrđeno je Tanjugu u MUP.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )