FOTO: pixabay

RIM - U Italiji je 237 osoba preminulo od zaraze kovida-19, a 11.250 je novozaraženih, javlja danas agencija Ansa, dodajući da je ovo prvi put u posljednjih nekoliko mjeseci od početka drugog talasa pandemije da su zabilježeni ovako niski dnevni podaci o epidemiji.

Od danas u najvećem dijelu Italije antikovid mjere su ublažene, izuzev četiri regiona gdje je nivo zaraze još visok, dok ostali prelaze u takozvanu žutu zonu.

To znači otvoreni barovi, restorani, prodavnice, muzeji i tokom vikenda prvi put nakon dva mjeseca biće otvoreni šoping-centri. Osnovne mjere zaštite ostaju, međutim, na snazu kao i zabrana međuregionalnog saobraćaja.

Ali još juče, dan prije nego što je stupila na snagu mjera ublažavanja zabrana, u gradovima širom Italije zabilježene su velike gužve na trgovima, ulicama i okupljanja ljudi.

Ministar za zdravstvo Roberto Speranca je zbog toga upozorio da "je virus i dalje prisutan, da opasnost nije prošla i da ublažavanje antikovid mjera ne znači slobodni svi i sve".

I vladin komesar za vanredne okolnosti Domeniko Arkuri je u televizijskom programu pozvao građane na oprez.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )