FOTO: N1/Reuters

Starija žena koja je bolovala od raka, a zarazila se korona virusom umrla je u Italiji, saopštile su vlasti u nedjelju, pa se tako broj umrlih penje na tri u toj zemlji koja ima 149 zaraženih.

Treći smrtni slučaj je "starija žena primljena u bolnicu u Cremi, blizu Cremone, u Lombardiji, prije nekoliko dana, čiji su nalazi pretraga pokazali da je zaražena korona virusom", rekao je na konferenciji za štampu u Milanu komesar za zdravstvo u pokrajini Lombardiji Giulio Gallera.

Dodao je da je žena primljena "na onkologiju u teškom stanju".

Na odvojenoj konferenciji za štampu čelnik civilne zaštite Angelo Borrelli rekao je da Italija, najteže pogođena evropska zemlja, ima 149 zaraženih, ne računajući troje umrlih, među kojima je "110 zaraženih u Lombardiji (okolica Milana), 21 u Venetu (okolica Venecije), 9 u Emiliji Romagni i 2 u Laciju (Rim)", pri čemu je dvoje potonjih zaraženo izvan Italije.

"Pedeset petero ih je hospitalizirano sa simptomima, 25 je na intenzivnom liječenju, 19 je u izolaciji a 27 je pod nadzorom", dodao je.

Svih troje umrlih od korona virusa bili su starije osobe koje su bolovale od drugih bolesti.

Prvi smrtni slučaj u Italiji bio je penzionisani 78-godišnji zidar iz okolice Padove, u Venetu, koji je umro 21. februara.

Druga žrtva je bila 77-godišnjakinja koja je pronađena mrtva u svom domu 22. februara u Casalpusterlengu, blizu Codogna. Virus je otkriven testiranjem nakon smrti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )