FOTO: glassrpske

Novim mjerama borbe protiv virusa korona u Crnoj Gori dozvoljena je muzika uživo u baštama ugostiteljskih objekata, rečeno je danas na konferenciji za novinare Ministarstva zdravlja, Kliničkog centra Crne Gore i Instituta za javno zdravlje.

Dozvoljena su samo sjedeća mjesta u lokalima, a muzika uživo od 18.00 do 21.00 čas, dok prije 18.00 i poslije 21.00 čas ne može biti nikakve muzike.
 
Epidemiolog u Institutu za javno zdravlje Radica Raičević rekla je da je dozvoljena posjeta bračnog druga u zatvorima uz negativan pi-si-ar test ne stariji od 72 časa.
 
"Dozvoljava se ulazak crnogorskim državljanima i strancima iz Rusije, Bjelorusije, Ukrajine i Sjeverne Makedonije bez testa na virus korona, pozitivnog serološkog testa ili sa dokazom da su najmanje sedam dana prije ulasaka u Crnu Goru vakcinisani drugom dozom vakcine protiv virusa korana", navela je Raičevićeva.
 
Ona je napomenula da se u Nikšiću, Beranama, Mojkovcu i Kolašinu dozvoljava pohađanje nastave u obrazovnim ustanovama, a ublažene su i druge mjere, dok aktuelne mjere ostaju u opštinama Pljevlja, Šavnik i Andrijevica.
 
Raičevićeva je rekla da se vakcinom "astra zeneka" do 21. aprila vakcinisalo 17. 647 građana Crne Gore.
 
"Prvu komponentu vakcine žsputnjik vež primila je 6.781 osoba, a drugu 6.342. Kineskom vakcinom žsinofarmž do sada se vakcinisalo 27.375 građana. Ukupno imamo 58.145 datih doza vakcine", dodala je Raičevićeva.
 
Direktor Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović rekla je da se u toj ustanovi nalazi 110 pacijenata pozitivnih na virus korona, što znači da prvi put popunjenost kovid kapaciteta iznosi samo 60 odsto.
 
Od 110 pacijenata, sedam je na invazivnoj, a 11 na neinvazivnoj ventilaciji, dok je 55 životno ugroženo.
 
"Ovo je najbolje stanje koje smo imali u prethodnom periodu", istakla je Radulovićeva.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )