FOTO: null

U Baošćima kod Herceg Novog danas je svečano otvorena turistička manifestacija "Dani mimoze", koja se održava 50. put. Јubilarni praznik mimoze je otvorio prvi čovjek opštine Herceg Novi Stevan Katić, koji je poželio gostima da se u Herceg Novom osjećaju kao kod svoje kuće.

Herceg Novi će tokom narednih 50 dana biti evropska festivalska pozornica na kojoj će biti priređeno 60 različitih programa.

Tokom Praznika mimoze biće organizovana četiri maskenbala, koncerti na otvorenom, večeri mediteranske pjesme, međunarodne karnevalske povorke, međunarodni susret duvačkih i mažoret ansambala i izložba cvijeća, te događaji na kojima će biti predstavljeni prijateljski gradovi i države.

Za posjetioce je obezbijeđeno više od tonu ribe, hiljadu litara vina i piva, dok su se domaćini iz mjesnih zajednica pobrinuli da ne fali suvih smokava, rakije i priganica.

Iz Kumbora je jutros duž hercegnovske rivijere prošla razdragana cvijetna povorka, trombonjeri, mažoretkinje, muzičari i zabavljači pod maskama, koju je ispratilo više od 15.000 ljudi.

Na primorje su stigli gosti iz BiH, Srbije, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, gradova Crne Gore, ali i delegacije Јapana, Kine, Rusije, iz Zapadne Evrope.

Programi sa svirkom četiri ansambla su organizovani u Kumboru, Đenovićima i Baošićima.

Prvi dan "Mimoze" biće zaokružen večerašnjim maskenbalom u Igalu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )