FOTO: InfoBijeljina

Operater električne energije "Energialianc Austria" (Energieallianz Austria) (EAA) najavio je poskupljenje gasa i struje za svoje korisnike u Beču, Donjoj Austriji i Burgenlandu, koje stupa na snagu od 1.septembra.

Time će poskupeti struja i gas za sve građane koji koriste usluge “Vin Energi” i “EVN”.
 
Za prosječna domaćinstva sa godišnjom potrošnjom od 2.000 do 3.500 kilovat sati troškovi struje porašće za 36 do 57 evra mjesečno.
 
Kada je riječ o gasu za domaćinstva sa prosječnom potrošnjom između 8.000 i 15.000 kilovat sati to je povećanje od 60 do 108 evra.
 
Od poskupljenja pogođene su sve standardne tarife, odnosno one bez zagarantovane cijene.

Tokom čitave godine povećanje cijene koštaće potrošače ukupno do 2.000 evra.
 
Kako je navedeno u saopštenju odluka o povećanju cijene donijeta je zbog dramatičnog rasta cijene na tržištima.
 
Struja operatere trenutno košta oko tri i po puta više nego prije godinu dana, a kod gasa je zabilježen rast cijene od 323 odsto.
 
“Vin Energi” i “EVN” zbog tih poskupljenja sprovode već sada, umjesto ranije za januar iduće godine planiranog prilagođavanja tarifa.

Ubuduće, kako je odlučeno cijene će biti dva put godišnje prilagođavane, i to u oktobru i aprilu.
 
Kako bi se ublažila poskupljenja kompanije nude svojim korisnicima akcije.
 
Oni koji se na duže vežu ugovorom za operatera “Vin Energi” osjetiće za jednu treću na struju, a za polovinu, manje povećanje cijena.
 
I korisnici EVN će moći da povrate do 17 odsto ukupnih troškova struje, na osnovu odluke pokrajinske vlade Donje Austrije, koja će subvencionisati cijenu struje.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )