FOTO: null

KANBERA - Temperature u Australiji dostižu 46 stepeni Celzijusovih, a stanovnicima te države izdato je upozorenje da ne izlaze za vrijeme najvećih vrućina.

Zbog požara u saveznoj državi Viktorija izdata je zabrana paljenja vatre na otvorenom, kao i na ostrvu Tasmanija.

Temperature su toliko visoke da su pojedini korisnici Twittera objavili fotografije na kojima se vidi da se katran u asfaltu topi, uslijed čega je na autoputevima došlo do stvaranja velikih gužvi.

Na jugu Australije i u prestonici Kanberi očekuju se temperature do 38 stepeni Celzijusovih, dok se u pojedinim dijelovima očekuje i 46 stepeni.

Australiju su pogodili i šumski požari koji su uništili zgrade i ugrozili tamošnje stanovništvo.

U predgrađu Melburna izbio je veliki požar, koji je progutao nekoliko zgrada, javlja Rojters.

Komesar za hitne službe Australije, Kreg Lepsli, rekao je da su požar uzrokovale visoke temperature i suvo vrijeme, propraćeno jakim vjetrovima.

"To je tačno ono što je prognoza predvidjela", rekao je komesar.

Građanima je poručeno da potraže sklonište, a stručnjaci smatraju da je to bezbjednije nego da žitelji pokušavaju da pobjegnu i rizikuju da ih zarobi požar.

Oko 400 kuća je ostalo bez struje, a širom savezne države Viktorija danas je prijavljeno više od 50 požara, od kojih su većina bili manji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )