FOTO: null

TUZLA- Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je Plan poslovanja Međunarodnog aerodroma Tuzla za 2018. godinu, a jedan od projekata koji se namjerava okončati u ovoj godini je nadogradnja i proširenje putničkog terminala, kojim se planiraju osigurati kapacitet

Direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović izjavio je na konferenciji za medije nakon sjednice kantonalne vlade da je u odnosu na 2017. godinu planirano povećanje broja putnika za 12 odsto.

Navodi da je u prošlog godini s tuzlanskog aerodroma prevezeno 535.000 putnika, a u toku 2018. godine planirano je oko 600.000 putnika.

Planiran je i završetak realizacije projekta izgradnje prilaznih svjetala, koja bi omogućila nesmetano polijetanje i slijetanje aviona u toku smanjene vidljivosti, a koji je u zastoju zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

Planirano je i povećanje ukupnih prihoda za 12 odsto, odnosno planinani su prihodi od oko 11 i po miliona KM.

Trenutno je na tuzlanskom aerodromu zaposleno 170 radnika, a u ovoj godini je u planu zapošljavanje još 20 novih radnika. Takođe, planirano je i uvođenje novih avio linija.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mirsad Gluhić najavio je da se od marta ove godine uvodi avio linija Tuzla-Beč, tri puta sedmično.

Ocijenio je da je tuzlanski aerodrom jedan od poketača razvoja ovog kantona.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )