FOTO: null

Razoran zemljotres koji je rano jutros pogodio grčka i turska odmarališta, sva je prilika da je okončao turističku sezonu na tim ostrvima.

Očajni turisti koji su jutros preživjeli traumu, već u toku dana pokušali su da pronađu prevoz kući, ali umjesto pomoći matičnih turističkih agencija, naišli su na krajnje bizarne savjete.

Britanci, koji inače rado dolaze na ova ostrva, već su uveliko spakovali kofere piše "Dejli mejli" i zaputili se prema aerodromu. Na ostrvu Kos nakon današnje kratkotrajne obustave avio-saobraćaja, avioni ponovo slijeću i uzlijeću, ali je kartu gotovo nemoguće naći.

Uprkos jakom zemljotresu, potom seriji slabijih koja ga je pratila i manjem cunamiju koji je udario u obale, turističke agencije pokušale su da ubjede klijente da ostanu no kraja uplaćenog aranžmana i "uživaju na odmoru". Mnogima od njih čak je savjetovano da spavaju na ležaljkama na plaži, piše Dejli mejl.

Za takvu ponudu očigledno nema mnnogo zainteresovanih, posebno ne jer su i prethodnu noć mnogi od njih proveli u parkovima i na plažama, dok su se njihovi hoteli, kako kažu "tresli kao žele". Na gubitku su i oni koji su planirali dolazak, jer u slučaju da odustanu, turističke agencije im neće vratiti novac uplaćen za arnažmane, piše britanski tabloid.

Na grčkom ostrvu Kos dvojica muškaraca izgubila su život kada se urušila zgrada tokom zemljotresa, a ukupno je povređeno oko 450 ljudi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )