FOTO: null

Novinar Mejtu Karuana Galicija tvrdi da je njegova majka - novinarka Dafne Karuana Galicija, ubijena 2017. godine - istraživala korupciju na Malti i u sklopu njenog istraživanja došla je do šokantnih saznanja o povezanosti crnogorskog predsednika Mila Đukanovića sa bivšim premijerom te zemlje, kao i učešču azerbejdžanskih i kineskih ekonomskih elita u korupciji.

- Ispitivala je veze između Đukanovića, premijera Malte Džozefa Muskata i vladajuće elite u Azerbejdžanu - rekao je Metju Karuana Galicija u intervjuu za Vijesti.

Kako je objasnio, njegova majka istraživala šta su zvaničnici sa Malte radili u Crnoj Gori.

 

 

- Naročito aktivnosti Konrada Micija, Džozefa Muskata, Ticijana Masua, firmu Vitals Global Healthcare (VGH) i Rama Tumulurija, kao i firmu SOCAR u Crnoj Gori. Ključna osoba koju je istraživala iz Crne Gore je Milo Đukanović kao Muskatov pandan tamo. Ispitivala je odnos Đukanovića, Muskata i vladajuće elite u Azerbejdžanu. Veza između zvaničnika u Azerbejdžanu, zvaničnika iz Crne Gore (uključujući Đukanovića), zvaničnika sa Malte (uključujući Micija, Šembrija i Muskata) i predstavnike Šangaj Elektrika (kompanije koju kontroliše kineska vlada) je odmah izazvala sumnju - rekao je on u intervjuu za Vijesti, koji je jedna od centralnih tema u Crnoj Gori pred prestojeće izbore. Činjenicu da crnogorski parlament odbija da formira odbor koji bi istražio Možuru, novinar vidi kao medveđu uslugu.

- Moć i uticaj vremenom će oslabiti, a s time i moć da se zataškaju zločini - konstatuje on i dodaje da bi EU mogla pritisnuti Crnu Goru da se obračuna s kriminalom te da treba tražiti istinske reforme prije priključenja Crne Gore.

 

 

 

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )