FOTO: Nezavisne

Sa dolaskom hladnijih dana i tmurnog vremena lako se izgubi volja za odlazak na trening ili čak izlazak iz kuće. Češće biramo da ostanemo kući ispod toplog pokrivača sa šoljom čaja.

Počinjemo da tražimo izgovore da ne odlazimo na trening, a najčešći izgovori su nedostatak vremena, gužva i manjak energije u hladnijim danima. Svi su se bar na trenutak prepoznali u gore opisanoj situaciji.
 
Odlično rješenje kao zamjena za izlazak iz kuće je kućni trening.
 
Kućni trening može biti jednako efikasan kao i trening u sali. Znamo da je kod kuće najljepše, pa zašto onda i trening kod kuće ne bi bio najljepši? U uslovima koje sami sebi prilagodite, izaberete vrijeme koje vam odgovara i uskladite ga sa svojim obavezama. Prednost treninga kod kuće je što ne morate da se vežete za fiksni termin, ne morate da se provlačite kroz gradsku gužvu, a trening možete da uradite dok se ručak krčka na šporetu.
 
Trening je mnogo više od poboljšanja izgleda. Dokazano je da fizička aktivnost pozitivno utiče na naše mentalne zdravlje, a samim tim i na smanjenje stresa. Sa manje stresa i većom motivaciju napredak je sigurno bolji, jer mnogi koji treniraju u svom domu su opušteniji i nisu pod stresom.
 
Rekviziti koji su vam potrebni da uradite kvalitetan trening u kućnim uslovima:
 
Elastična traka - odličan rekvizit koji vam nudi veliki broj vježbi koje možete da kombinujete i dozirate intenzitet.
 
Tegovi - rekvizit koji aktivira mišiće i kroz razne načine vježbanja ih oblikuje. Vježbajući tegovima postići ćete atraktivan mišićni tonus te poboljšati stabilnost i ravnotežu tijela.
 
Vijača - idealan rekvizit ako želite da ubacite elemente kardiotreninga. Odličan je za potrošnju većeg broja kalorija, topljenja masnih naslaga i generalno će vam pomoći da poradite na kondiciji i izdržljivosti.
 
Mala lopta - ona će vam omogućiti da proširite i obogatite vaš trening kako bi vam vježbanje bilo zanimljivije.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )