FOTO: srpskainfo.com / Tanjug / AP

Predsjednik SAD Donald Tramp naveo je u pismu predsjedniku samoproglašenog Kosova Hašimu Tačiju da je Vašington spreman da Tačiju pruži pomoć u naporima da postigne dogovor koji bi uvažavao interese Kosova i Srbije.

Tramp je u pismu izrazio zadovoljstvo razgovorom s Tačijem na proslavi Dana primirja u Parizu, ističući da je Kosovo ključni partner Vašingtona za očuvanje mira i stabilnosti u Evropi, piše N1.

Predsjednik SAD pozdravio je Tačijeve napore za pomirenje sa Srbijom.

– Ukoliko se ne iskoristi ova jedinstvena prilika, to bi bio tragičan korak unazad, budući da se šansa za postizanje sveobuhvatnog mira vjerovatno neće ponoviti u skorije vrijeme – naveo je Tramp u pismu, koje je Hašim Tači objavio na svom Fejsbuk nalogu.

– Pozivam Vas i ostale kosovske lidere da ugrabite ovu jedinstvenu priliku, da budete ujedinjeni tokom mirovnih pregovora, i da se uzdržite od poteza koji bi otežali postizanje sporazuma – poručio je predsjednik SAD.

Tramp u pismu podsjeća i da su SAD investirale mnogo u uspjeh Kosova kao nezavisne, suverene države.

– Želimo da Vaša zemlja nastavlja da se razvija. Spremni smo da vam pomognemo u naporima da postignete sporazum koji uvažava interese i Kosova i Srbije. Takav sporazum je nadohvat ruke. Biće mi drago da ugostim Vas i predsjednika Aleksandra Vučića u Bijeloj kući, da proslavimo ono što bi predstavljalo istorijski sporazum – naveo je Tramp u pismu Tačiju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )