FOTO: vestinet.rs

BEOGRAD - Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da se Srbija trenutno drži dobro u borbi sa virusom korona i ako izdrži naredne dvije sedmice to znači da će moći dobro da se nosi sve do kraja aprila, kada se očekuje znatniji pad, a u maju samo sporadični slučajevi.

"Ako izdržimo disciplinovano narednih 15 dana, tada ćemo moći reći da smo na dobrom putu da neprijatelja uhvatimo za rogove", rekao je Tiodorović za "Blic".

On je naveo da se sada očekuje sve više potvrđenih slučajeva jer postoji drugačija strategija i biće testiran veći broj ljudi.

"Lakše oboleli odmah će biti izolovani u halama, čime će se sprečiti širenje virusa i steći jasnija slika o tačnom broju obolelih", rekao je Tiodorović.

On je naglasio da je svjestan da je teško davati prognoze, pogotovo u situaciji kada nema svih podataka.

"Mi smo testirali mali broj ljudi, teške bolesnike, a sada kada imamo mogućnosti za masovno testiranje, bićemo u prednosti. Sada to rade i domovi zdravlja i sve će ići mnogo brže", ukazao je Tiodorović.

On je naglasio da Srbija ne može da se poredi sa Kinom, gdje su stvari vrlo specifične i ogroman je broj stanovnika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )