FOTO: politika.rs

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da sutra ili u utorak ujutru stiže još 211.000 “Fajzerovih” vakcina.

Kinezi i “Fajzer” rade kao švajcarski sat, što se tiče isporuka vakcina, svaka im čast. U ponedjeljak stiže to, a onda u sljedeću nedelju mislim da stiže još 500.000 kineskih vakcina, ali hajde da ne govorim još ništa – kazao je Vučić sinoć gostujući na B92.
 
Dodao je da su kineske vakcine, 500.000 sljedeći kontignet, poslije dolaska “Fajzerovih” vakcina koje stižu najverovatnije sutra.
 
– I znam da će Kinezi nama da daju još milion vakcina u maju – naveo je Vučić.
 
Kazao je da Srbija ima oko 15 miliona vakcina u ugovorima, ali da niko ne poštuje ugovore osim Kineza i “Fajzera”.
 
Kada je riječ o Kovaks programu, dodao je da je Srbija trebala da dobije 96.000 vakcina, ali da je dobila 57.000 vakcina, jer “nije ugrožena”.
 
– Zato što smo bili pametni i sposobni. Srbija jeste na evoropskom putu i mi moramo da idemo ka Evropi, ali nisam budala da ne smijem da izgovorim šta mislim nekom u Briselu. Ako mislite da vam je poteban predsjednik da ga šutiraju kao loptu i u Briselu, Zagrebu i Podgorici, vratite neke predsjednike na vlast i imaćete ih opet – poručio je Vučić.
 
Ne vjeruje da će, kako kaže, nekom u Briselu smetati što će Srbija prozvoditi vakcine, ali da vjerovatno nisu oduševljeni. Istakao je da je za Srbiju važno da bude na evropskom putu više zbog političke stabilnosti, a manje ekonomske.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )