FOTO: vesti.rs

Supruga ranjenog Miljana Delevića Ana rekla je danas da se plaši za bezbjednost svoje porodice jer njoj i njenom suprugu, koji je danas prebačen na VMA, na društvenim mrežama stižu prijeteće poruke od Albanaca.

- Plašim se, kako da se ne plašim, kod kuće imam malo dete od sedam godina - rekla je Delević za Kosovo onlajn.
 
Ona je dodala da je njen profil na društvenoj mreži trenutno blokiran i da ne može da postavlja objave, niti da odgovara na poruke.
 
Ana je danas posjetila supruga i rekla da je on prebačen na VMA u Beogradu.
 
- On je za sada dobro, svestan je. Videla sam ga na pet minuta, toliko su mi dozvolili jer je bio na intenzivnoj nezi. Prebacili su ga danas na VMA, ja sam se vratila kući - kazala je Delević.
 
Dodala je da se prilikom posjete srela i sa direktorom Kancelerije za KiM Petrom Petkovićem, koji joj je prenio da se Vlada Srbije zalaže za to da se na KiM održe mir i stabilnost.
 
Delević je, povodom prijetećih poruka, rekla i da u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice nema nadležnih organa i policije kojima bi mogla da se obrati za pomoć i traži zaštitu.
 
- Ništa, ključ u bravu i zaključaj se u kuću. Moj sin juče i danas nije išao u školu. On je prvi razred, mali je, deca su ovde veći političari od odraslih i sve razumeju, možda neće ići u školu ni sledeće nedelje - rekla je Delević.
 
Pripadnici ROSU pucali su u ponedeljak oko 11.30 kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica – Leposavić na vozilo u kojem su se nalazila dvojica Srba.
 
Tom prilikom automobil je izrešetan, vozač nije povrijeđen, a Delević, koji se nalazio na mjestu suvozača, je ranjen.
 
Vučević: Nema dileme, to je bio pokušaj ubistva
 
Ministar odbrane Miloš Vučević objavio je danas da je obišao na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu Miljana Delevića, koji je ranjen kada je na vozilo u kojem se nalazio pucala specijalna kosovska policija, i poručio da je za njega, bez dileme, riječ o pokušaju ubistva.
 
- Nikakvo tu nije bilo zaustavljanje, govorim o dvojici Srba, niti njihovo opiranje, nego pokušaj likvidacije. Pogledajte broj metaka koji je ispaljen, pogledajte njihovu akciju gde su hteli da ih sateraju, da ih sabiju između betonskih blokova i vozila ROSU policije - naveo je Vučević na Instagramu.
 
On je upitao šta radi ROSU na sjeveru Kosova i Metohije s obzirom na Briselski sporazum i sve one garancije koje je Beograd dobio od međunarodne zajednice.
 
- Ali niko ne pušta suzu za Srbima i to je nešto na šta, nažalost, moramo da sviknemo. Nije emotivno lako prihvatiti, ali je nažalost naša politička realnost. Niko ne žali ni za Stefanom, ni za Milošem. Niko ne žali ni za momcima koji su jedva spasili glavu juče. To je surova politička realnost koja nas okružuje. Ne danas, ne od juče, već dugo godina - ocijenio je on.                                         
 
Vučević je zahvalio ljudima iz bolnice u Kraljevu koji su prvi pružili zdravstvenu pomoć ranjenom Delaviću i VMA i poručio da vjeruje da će se on dobro oporaviti, da će što prije biti među svojima.
 
- Nadam se da će moći mirno da nastavi da živi na Kosovu i Metohiji. Za mene nema dileme, to je bio pokušaj ubistva. Nastavlja se teror nad Srbima na Kosovu i Metohiji. Naravno, oni posle izmišljaju da postoje brojne krivične prijave, kriminalizuju svakoga ko je Srbin, posebno na severu Kosova i Metohije. Oprobana matrica, scenario koji je odavno napisan, nešto što možete stvarno da vidite - naveo je Vučević.
 
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )