FOTO: LPD Beč / D. Gerhartl-Sinzinge

Portparol bečke policije Matijas Šuster izjavio je danas da je nakon uvida u snimke, koje je imala rodbina nestala Danke Ilić (2), vrlo vjerovatno da je u riječ o nestaloj djevojčici i naglasio da je u tom cilju policija danas objavila različite fotografije.

Šuster je za Tanjug naglasio da je Državna kriminalistička policija u Beču već pokrenula istragu. 
 
- Imamo veoma dobar i blizak kontakt sa srpskim vlastima vezano za djevojčicu koja je nestala 26. marta. Danas smo po nalogu bečkog javnog tužilaštva objavili različite slike, na tim snimcima vidi se malo dijete i još dvije žene. Nakon uvida rodbine u taj video materijal vrlo je vjerovatno da je u pitanju nestala djevojčica, rekao je Šuster za Tanjug. 

Prethodno se saopštenjem oglasila bečka policija i naglasila da je po nalogu javnog tužioca Austrije zatražila objavljivanje novih fotografija na kojima se vidi djevojčica koja liči na nestalu Danku Ilić.
 
Kako se navodi u saopštenju policije nalog je izdat jer se sumnja na otmicu djeteta i istovremeno pozivaju se svi koji poznaju žene ili znaju gdje se one najave da se hitno jave policiji.
 
Austrijska policija saopštila je ranije danas da porodica nestale Danke Ilić pretpostavlja da se na video-snimku koji je nastao na tramvajskoj stanici u Beču nalazi dvogodišnja djevojčica.

- Nakon što su rođaci nestale djevojčice pogledali snimke, pretpostavili su da je vrlo vjerovatno da je riječ o djevojčici iz Srbije, navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da je video-snimak austrijskim vlastima proslijedio muškarac koji je na tramvajskoj stanici "Šotenring" naišao na malo dijete u pratnji dvije odrasle žene i uočio sličnost između njega i dvogodišnje Danke Ilić.
 
- Srpske vlasti su potom kontaktirale policiju u Austriji, a istragu o sumnji na otmicu djeteta preuzela je bečka državna kriminalistička policija", piše u saopštenju.

Danka Ilić nestala je 26. marta kod Banjskog Polja u Boru otkad traje potraga za njom. Za njom je raspisana i Interpolova poternica, a zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )