FOTO: Avaz.ba

Mlađi vozač Passata zaustavljen u subotnjoj noći odavao je utisak da je pio alkohol, te je podvrgnut alkotestiranju nakon čega je uslijedila nezapamćena situacija sa kakvom se mostarski policajci do tada nisu susreli.

Vozač, naime, iz čak 30 pokušaja nije uspio odraditi alkotestiranje. Mladić se pravdao da ranije nije duvao u alkotest i predlažio da idu na vađenje krvi.

Pokušavajući da opravda situaciju u kojoj se našao, izjavio je kako poznaje zakon i potrdio kako svoj pripravnički staž odrađuje u sudu.

Policajci, iako s čeličnim živcima, nakon što su izgubili strpljenje odvode mladića u stanicugsumnjajući da se on s njima pokušava poigravati.

U cijelu priču u stanici se uključuju i starije kolege, ali bahati vozač nastavlja po istom. Tek nakon dodatnih sedam pokušaja, uspio je odraditi alkotestiranje. Sumnja policajaca pokazala se opravdanom, te mu je uručen prekršajni nalog.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )