FOTO: null

„Dobro smo razumeli sve što je rekao Bakir Izetbegović, analizirali smo sve što je rečeno u tom kontekstu i preduzećemo mere u okviru naših nadležnosti”, rekao je ministar Nebojša Stefanović, ali nije mogao da govori o konkretnim potezima.

"Sve smo analizirali, sasvim dobro razumeli poruke i nismo to doživeli kao dobrosusedsku poruku", rekao je Stefanović nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost. 

To je prvi put da je jedan od najviših zvaničnika susjedne države poručio da želi raspad naše zemlje, pojasnio je, te ponovio da je Izetbegović rekao da su njegova nadanja da će se to dogoditi. 

Jako je loša takva poruka, ona je politička u svakom slučaju, i ne može se objasniti time da je to je to tehnički neizvodljivo, rekao je Stefanović. 

Kad neko iznese takav stav, a što usložnjava situaciju u regionu, i pri tome su ugroženi interesi Srbije, ona je dužna da reaguje, poručio je. 

Izjave Bakira Izetbegovića pokazuju, ponovio je, iskrenu namjeru jednog od ključnih nosilaca vlasti u BiH i šta je to što on želi, a mi ćemo preduzeti sve što je moguće i dozvoljeno, jer je riječ o našoj bezbjednosit. 

"Srbija hoće da gradi mir i mi ćemo u dogovoru s drugim akterima u regionu pokušati da zajedno nađemo rešnje, jer želimo da ljudi koji žive ovde, ali i u drugim zemljama regiona, ne osećaju tenzije od političkih poteza", poručio je Stefanović, najavljujući da će i u tom smislu biti značajna posjeta trojice članova bosanskog predsjedništva početkom decembra. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )