FOTO: Nezavisne

U dvorište Osnovne škole u Nišu jutros je tokom velikog odmora uletio staford, bez ogrlice i povoca, i napravio pometnju među učenicima, a troje troje đaka je lakše povrijeđeno iako, prema riječima direktora škole, nije bio agresivan.

Tanjugu je u niškoj policiji rečeno da je ovaj incident prijavljen u 9.20 sati i da se utvrđuju sve okolnosti slučaja, kao i da je o njemu obaviješteno Osnovno javno tužilaštvo.

Tužilaštvo treba da procijeni ima li krivične odgovornosti vlasnika, kome je pas već vraćen.

Lokalni mediji su preneli da je Hitna pomoć zbrinula djecu, te da jedan učenik ima ogrebotinu na ledima, drugi ima hematom na potkoljenici, a treća učenica nagnječenje malog prsta.

Djeca nisu ujedena, sve povrede su okarakterisane kao lake, ali su pretrpila šok.

Direktor škole Bojan Krstić, koji je kaišem od pantalona uhvatio psa, prenio je medijima da je mladi pas rase staford za vrijeme velikog odmora prošao u dvorištu pored dežurnog, koji se izlagao opasnosti pokušavajući da ga uhvati rukama, ali pošto pas nije imao povodac nije imao za šta da ga uhvati.

Kaže da pas nije bio agresivan, ali mu nije mjesto u školskom dvorištu.

"Pas nije lajao, nije režao, mahao je repom, ali mu nije mesto tu, u školi. Nije reagovao ni na mamljenje, ni na nuđenje hrane, sve smo pokušali da ga primirimo. On nije režao, skakao je da se igra, ali dovoljno da napravi paniku. Jedini način da ga sprečimo bio je da ga uhvatimo kaišem od pantalona", preneo je Krstić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )