FOTO: Tanjug

Turističke ponude u Crnoj Gori nikad razovrsnije, cijene nikad niže, a turistički centri nikad spremniji za dolazak turista - poručili su u Banjaluci turistički radnici iz Crne Gore. Građanima Srpske crnogorsko primorje u vrijeme korone nikada bliže, jer za ulazak u ovu zemlju nije potreban negativan test na virus korona.

Bili to Budva, Kotor, Bar - provod i odmor su zagaratovani!
 
Budva ili metropola turizma, osim što nudi neponovljivu ljepotu sunca, mora i bisernih plaža u podnožju gorostasnih planina, nudi i raznovrsne turističke ponude sa veoma povoljim cijenama.
 
Od 27. juna trebalo bi da bude uspostavljena nova avio linija Banjaluka-Tivat. Povratna karta za ovu rutu kretaće se od 89 evra.
 
- Cijene nikada nisu bile niže, a mi nikad uredniji i spremniji, što garantuje dobar odmor - rekla je Tijana Kotarac iz Turističke organizacije opštine Budva.
 
U većini hotela za djecu do 12 godina besplatan je smještaj, što svakako odgovara porodičnom ljetovanju. I ove godine u skladu sa situacijom izazvanom virusom korona na plažama se poštuje plažni mobilijar - obavezna je distanca, dezinfekcija...
 
Ako ste ljubitelji dobrog provoda ili ste željni odmora - Kotor je idealno mjesto za vas, ističu iz kotorske Turističke organizacije.

- Imamo 40 malih hotela sa oko 2.000 kreveta i pet hostela sa 500 smještajnih jedinica i oko 5.000 kreveta u privatnom smještaju. Kotor je prepoznatljiv po malim pontama i plažama za porodične ljude i one koji žele određeni mir tokom odmora - ističe Mirza Krcić iz kotorske Turističke organizacije.
 
Turisti dobijaju besplatan pi-si-ar test prilikom povratka kući, dok u slučaju oboljevanja od kovida 19 imaju i besplatno liječenje u Crnoj Gori.
 
Prilikom ulaska u Hrvatsku građani Srpske moraju imati potvrdu o unaprijed plaćenom smještaju, kao i negativan test na virus korona, ne stariji od 48 časova. Do 15. juna ovo je važeća odluka za ulazak građana Srpske u Hrvatsku.
 
- Bilo bi poženjno da ispune i najavu dolaska, koja bi omogućila brži protok putnika na granici. Osobe koje su preboljele kovid mogu predočiti prijavu doktora koja ne smije biti starija od 180 dana, a mora biti starija od 11 dana - naveli su iz Uprave za granicu.
 
Zbog povoljnijih epidemioloških mjera Crna Gora bi ovog ljeta mogla biti najprivlačnija destinacija za građane Srpske.
 
Dobra saradnja u turizmu između Srpske i Crne Gore je konstatovana i prilikom posjete premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića Banjaluci - tada je je pozvao turiste uz Republike Srpske da ovoga ljeta posjete Crnu Goru.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )