FOTO: null

“Pomaže Bog, dobro jutro!“, prvo je što na svom ekranu vidi korisnik društvene mreže crkva.net, platforme stvorene ne bi li se poruka Srpske pravoslavne crkve brže i lakše proširila u eri interneta.

Srpska pravoslavna crkva je postala prva crkva u regionu koja je svoju misiju i učenje prenijela na internet. Sveštenici SPC prije dvije godine došli su na ideju da naprave crkvenu društvenu mrežu. Prema riječima administratora, broj korisnika raste iz dana u dan, a crkva.net trenutno broji više od 7.000 članova, dok je korisnicima od nedavno na raspolaganju i android aplikacija.

Oni koji vode mrežu kažu da je cilj da se ljudi vrate na bogosluženja i u crkvi vide svoju kuću, a ne samo servis za usluge. Osim profila na kojima misli dijele poznati duhovnici i na kojima se vjernici SPC mogu upoznati sa radom svojih eparhija, korisnici mreže na njoj dijele i mudre misli, duhovne poruke, angedote vezane za svece, te najavljuju i čestitaju jedni drugima vjerske praznike.

Ruska pravoslavna crkva prva je koja je napravila ozbiljnije korake ka popularnosti na internet nebu. Mreža Elitsa osnovana je još 2013. godine, a kako se navodi na naslovnoj strani, osnovana je uz blagoslov patrijarha ruskog Kirila.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )