FOTO: InfoBijeljina.com

Srbija priprema nagradnu igru kako bi dodatno podstakla građane na vakcinisanje. Ovo su potvrdili državni sekretar Ministarstva zdravstva Mirsad Đerlek i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović.

USrbiji se nije dugo održao trend pada broja novooboljelih od koronavirusa i dvocifreni broj zaraza. Stručnjaci upozoravaju na novi četvrti pandemijski val.
 
Prema podacima, posljednjih dana broj zaraženih u blagom je porastu u pojedinim administrativnim okruzima i u Beogradu – ukupno kod 189 osoba među 9.786 testiranih uzoraka, dok su od posljedica korona virusa preminule četiri osobe.
 
U Srbiji korona brojke rastu i na početku je novog vala, a državni sekretar Ministarstva zdravstva Mirsad Đerlek najavio je da će uskoro uslijediti novi paket mjera i podsticaja za ubrzavanje kampanje vakcinisanja, jer se “očekuje jak četvrti val korone”.
 
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović potvrdila je da je u pripremi “ozbiljna kampanja” u kojoj se razmišlja o velikoj nagradnoj igri u kojoj će vakcinisani protiv korona virusa konkurisati “za ozbiljne nagrade”, prenosi Klix.
 
– To je jedini način da pokažemo da vlada zaista promoviše vakcinisanje- rekla je Obradović, ocijenivši da, zaključno s 20. julom 2021. na teritoriji cijele države ima oko 2.664.000 osoba vakcinisnaih s obje doze, što na ukupnu populaciju od oko sedam miliona ljudi “nije dovoljno ako se teži kolektivnom imunitetu”.
 
Srbija koristi četiri vakcine: Pfizer, AstraZenecu, Sinopharm i Sputnik i ima dovoljno doza, ali je nakon uspješne kampanje u početku opao interes za vakcinisanje, posebnoo među mladima.
 
U Srbiji je od početka epidemije do sada testirano 4.572.957 uzoraka, registrovano je ukupno 719.006 zaraženih, a službeno je prijavljeno 7.088 smrtnih slučajeva.
 
Trenutno je na liječenju 311 osoba, od kojih je sedam na respiratorima.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )