FOTO: N1

BEOGRAD - Lider opozicionog pokreta "Dveri" Boško Obradović saopštio je da će nastaviti štrajk glađu ispred zgrade parlamenta Srbije.

Obradović, koji je i poslanik, i njegov partijski kolega Ivan Kostić, koji mu se juče pridružio u štrajku glađu, rekli su novinarima da od štrajka ne odustaju.

On je naveo da ne želi da se poziva na poslanički imunitet i da stoji na raspolaganju državnim organima, kako bi dao izjavu policiji i tužilaštvu u vezi sa onim što se desilo u petak, 8. maja, ispred Skupštine kada je napadnut poslanik Marijan Rističević.

"Imate policiju i tužilaštvo koji odgovaraju na pritisak izvršne vlasti, a ne odgovaraju na krivične prijave, evo ja sam ih podneo pet protiv onih koji su odgovorni za kriminal i korupciju u vrhu vlasti", rekao je Obradović.

On je naveo da isto tako traži da se procesuiraju odgovorni za slučaj rušenja u Savamali, Jovanjica, "Krušik", Doljevac, ubistvo Olivera Ivanovića, prenose beogradski mediji.

Kostić je naveo da postoji "hiljade razloga zašto bi danas mnogi poslanici trebalo da budu ovde", a kao jedan od njih naveo je hapšenje Njegovog preosveštenstva vladike budimljansko-nikšićkog Joanikija u Crnoj Gori.

"Apelujemo na vlast, pre svega, ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića i predsednika Aleksandra Vučića, da urade sve što je u njihovoj nadležnosti da se on što pre oslobodi", rekao je Kostić.

Štrajk glađu su prekinuli samostalni poslanik Miladin Ševarlićev, koji prvi počeo da štrajkuje zbog Kosova i Metohije, odnosno "izdaje Kosova i Metohije", kao i poslanici vladajuće SNS-a Sandra Božić i Aleksandar Martinović. Ševarliću se potom pridružio Obradović, koji je odlučio da štrajkuje glađu zbog "sveukupne loše situacije u zemlji", te zbog izbornih zakona koji se mijenjaju u izbornoj godini.

Potom su i Martinović i Božićeva izašli ispred Skupštine da i oni krenu u štrajk glađu, zato što su nezadovoljni što Tužilaštvo ne procesuira one koji su fizički napali poslanika Rističevića ispred parlamenta prije nekoliko dana, pocijepali mu sako, lakše ga povrijedili.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )