FOTO: InfoBijeljina

BEOGRAD - Slovenija bilježi najmanji broj zaraženih korona virusom u regionu, odmah iza nje je Srbija, dok, s druge strane, pandemija najveće probleme pravi u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a broj oboljelih povećava se i u Crnoj Gori.

U Sloveniji su potvrđena nova 43 slučaja zaraze korona virusom među 1.708 testiranih, dok je od posljedica Kovid-19 preminula još jedna osoba.

Broj novih slučajeva je posljednjih dana konstantno između 40 i 50, a od početka pandemije, registrovano je 3.122 oboljelih, dok je 135 osoba preminulo. Trenutno je oko 500 aktivnih slučajeva

U Srbiji je u posljednja 24 sata na korona virus testirano 7.848 osoba, a njih 77 bilo je pozitivno, pa je Srbija odmah iza Slovenije po najmanjem dnevnom broju zaraženih. Dvije osobe preminule su od posljedica Kovida-19.

U protekla 24 casa u Bosni i Hercegovini na korona virus testirano je ukupno 1.517 laboratorijskih uzoraka, a korona virus potvrđen je kod 296 osoba.

Od toga, u Federaciji BiH otkriveno je 227, a u Republici Srpskoj 69 novozaraženih. U oba entiteta preminulo je po šest osoba.

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata ponovo zabilježeno preko 300 slučajeva, tačnije njih 311, dok su dvije osobe preminule.

U ovoj zemlji broj novozaraženih je tokom prethodnih dana ponovo u porastu, prenosi B92.

Aktivnih slučajeva je ukupno 2.771, a na bolničkom liječenju nalazi se 285 pacijenata.

Problem u toj zemlji prave i proslave. Od juče su u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena 33 nova slucaja zaraze korona virusom i sve te osobe su zaražene na istoj svadbi. Takođe, iz Crkve Presvetog srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu saopšteno je da se jedan član njihove zajednice zarazio korona virusom.

Broj zaraženih raste i u Crnoj Gori. U ovoj zemlji je od 591 analiziranog uzorka potvrdeno 147 slučajeva korona virusa, a od posljedica te infekcije preminula je još jedna osoba.

Broj novozaraženih veći je za 37 nego juče. Trenutno je u Crnoj Gori aktivan 1.091 slučaj korona virusa.

U Sjevernoj Makedoniji umrlo je još pet osoba od korona virusa i registrovano je 127 novih slučajeva te zaraze, objavilo je danas Ministarstvo zdravlja

Ova zemlja ima preko 2.000 aktivnih slučajeva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )