FOTO: capital.ba

BEOGRAD – Za one koji traže jedinstveno iskustvo idealno je da posjete Srbiju, piše čuveni američki magazin “Forbs”, koji je uvrstio našu zemlju na listu pet evropskih zemalja koje treba posjetiti nakon pandemije kovida-19

Forbs navodi da su srpske banje svjetske klase, bogate prirodnim toplim izvorima primamljive za posjetioce širom Evrope, a posebno izdvaja Vrnjačku i Ribarsku Banju za opuštajući odmor, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Srbije.

Čuveni magazin piše da je pored umirujućih izvora, Srbija bogata i istorijski važnim gradovima, od Niša, rodnog mesta rimskog cara Konstantina Velikog, do Novog Sada, grada na sjeveru, koji je dobio nadimak Atina Srbije.

Autor navodi i da nijedno putovanje u Srbiju nije potpuno bez posjete Beogradu, jednom od najstarijih evropskih gradova, prepunog arheoloških ostataka i nalazišta i sa bogatom ponudom kvalitetne tradicionalne hrane i pića.

U društvu sa Srbijom su Letonija, Slovačka, Crna Gora i Moldavija, a Forbs napominje da međunarodna putovanja možda neće biti dostupna u doglednoj budućnosti, ali i da je vakcina o kojoj se sve više priča, podigla raspoloženje turista širom svijeta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )