FOTO: N1

U Srbiji je registrovano još 11 slučajeva korona virusa, što znači da do jutros u osam časova ima ukupno 83 potvrđena slučaja COVID-19.

Od poslednjeg izvještaja koji je bio juče u 18 časova pa do osam časova jutros testirani su uzorci 47 osoba, od kojih je 11 pozitivnih i 36 negativnih na novi korona virus.

U kućnoj izolaciji nalaze se četiri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok je sedam osoba zadržano na bolničkom liječenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja, saopšteno je na specijalizovanom sajtu "Covid19.rs".

Do osam časova danas, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 421 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

U Srbiji je zbog korona virusa u nedelju uveče uvedeno vanredno stanje na teritoriji čitave zemlje.

Prema mjerama koje su saopštene sinoć, od danas će u periodu od 20 časova pa do pet sati ujutru biti zabranjeno kretanje svima.

Od 10 časova danas, starijima od 65 godina u urbanim sredinama biće u potpunosti zabranjen izlazak, dok se u seoskim i sredinama sa manje od 5.000 stanovnika to odnosi na starije od 70 godina, jer se u tim sredinama za sada još ne nalazi žarište virusa, kao što je to slučaj sa gradovima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )