FOTO: atvbl

Srbi sa Kosova i Metohije deveti dan protestuju na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, zbog odluke Prištine o zamjeni srpskih registarskih tablica privremenim prilikom ulaska na KiM i raspoređivanja specijalnih jedinica policije na Jarinju i Brnjaku.

Raspoređivanje specijalnih jedinica policije na sjever pokrajine izazvalo je uznemirenost među Srbima, koji su blokirali puteva koji vode ka administrativnim prelazima.
 
Na Kosovu i Mehohiji i dalje je napeta situacija, kosovski specijalci se ne povlače sa položaja, a Srbi ne odustaju od mirnog protesta, prenosi RTS.
 
Komandant Kfora, general-major Franko Federiči saopštio je sinoć da je Kfor preduzeo dodatne korake na terenu, pojačavši patrole duž glavnih saobraćajnica gdje su blokade i razmjestivši svoje jedinice na Jarinju i Brnjaku, u skladu sa svojim mandatom koji proističe iz Rezolucije UN 1244.
 
U saopštenju dostavljenom Tanjugu navodi se da je Kfor obavio razgovore sa svim stranama koje bi mogle da doprinese okončanju protesta.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )